Poezentaart

Poezentaart

Bij het boek De verdwenen oma

Nodig voor de bodem:

4 eiwitten
180 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels maïzena
bakpapier
Nodig voor de garnering:
1 blikje halve abrikozen van 410 gram
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 smarties of andere ronde snoepjes voor de ogen
1 roze snoepje voor de neus
1 langwerpig snoepje voor de mond
1 dropveter of wat ongekookte spaghetti
vruchtenhagel

Bereiding:

Op het bakpapier teken je de omtrek van de poes na van de foto.
Verwarm de oven op 125 graden.
Sla de eiwitten goed stijf samen met de suiker en vanillesuiker. Dit duurt minstens 5 minuten.
Zeef de maïzena bij het eimengsel en schep het er heel rustig door. Je mag de maïzena niet meer zien!
Leg het bakpapier op de bakplaat. Schep het deeg hierop uit binnen de tekening van de poes en strijk het glad met een mes.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de poes 1 ½ uur.
Schakel de oven dan uit maar laat het gebak er nog 1 uur instaan.
Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.. Leg hem op een langwerpig bord of een dienblad.
Dep de abrikozen droog en leg ze met de bolle kant naar boven op het lijf van de poes. Ze krijgt nu een mooie dikke buik en bolle wangen.
Sla de slagroom stijf met de vanillesuiker. Bedek de hele poes met de slagroom. Strijk mooi glad.
Strooi vruchtenhagel of hagelslag over de poes. Je kunt ook een lapjeskat maken, dan maak je oranje en bruine vlekken.
Geef de poes ogen, een neus en een mond. Leg aan elke kant van de neus twee stukjes dropveter of gebruik ongekookte spaghetti.