Gevulde tasjes

Bij het boek De Tasjesdief

Voor 4 stuks

Gevulde tasjes

Nodig:

4 plakjes bladerdeeg
1 appel, geschild en in kleine stukjes
1 eetlepel rozijnen
beetje suiker
beetje kaneel
1 theelepel custard
1 geklutst ei
4 amandelen of amandelsnippers 
bakpapier

Maken:

Ontdooi het bladerdeeg. 
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd van ieder deegplakje een reepje af van ongeveer 1 cm. Dat wordt het handvat.
Schep de appelstukjes, suiker, kaneel, rozijnen en custard door elkaar.
Schep wat van dit mengsel op het midden van de deegplakjes.
Vouw de punten naar het midden toe en druk ze goed aan. Zorg dat de pakketjes niet te dik zijn anders sluiten de naden niet goed.
Rol de deegreepjes een beetje op en plak ze vast aan de bovenkant van de appelpakketjes.
Smeer de tasjes met een kwastje in met wat ei.
Strooi er nog een klein beetje suiker over.
Druk in het midden een amandel. Dat is de sluiting van het tasje.
Bak de tasjes in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op 200 graden.